На референдум жителите на Париж подкрепиха забраната за отдаване под наем на

...
На референдум жителите на Париж подкрепиха забраната за отдаване под наем на
Коментари Харесай

Жителите на Париж подкрепиха забраната за отдаване под наем на тротинетки

На референдум жителите на Париж подкрепиха забраната за отдаване под наем на тротинетки, заяви Българска телеграфна агенция.

От участвалите в допитването поданици на френската столица 89% са дали своят вот „ за “ възбраната, а единствено 11% – „ срещу “.

„ Благодаря на повече от 100 000 парижани, които показаха мнението си през днешния ден, това е хубава победа за локалната народна власт “, написа в Туитър кметът на Париж Ан Идалго, която инициира допитването.

В референдума са взели участие към 7% от имащите право на глас, към 1,3 млн. души.

Въпреки това представител на локалния парламент разгласи, че Париж ще смята резултатите от референдума за наложителни, без значение от изборната интензивност.

Лицензите за работа на фирмите за отдаване чартърен изтичат в края на август и съвсем несъмнено няма да бъдат възобновени.

Към момента 3 компании за отдават чартърен към 15 000 е-скутери в Париж. Небрежното им потребление, в това число честите произшествия и хаосът по тротоарите докара до апели за възбрана.

Потенциалната възбрана ще засегне единствено скутерите чартърен. Личните скутери към този момент ще могат да се употребяват.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР